Pečený bramborový knedlík s uzeným tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- cca 700 g vařených brambor
- 2 lžíce bramborového škrobu
- cca půl hrnku hrubé mouky
- sůl
- 2 uzené tofu
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- 1/2 - 1 lžička uzené mleté papriky
- olej
Postup Pečený bramborový knedlík s uzeným tofu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme náplň. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, odstavíme, zaprášíme paprikou a nastrouháme do cibule tofu.
Těsto: Vychladlé oloupané uvařené brambory nastrouháme, přidáme škrob, mouku, sůl a vypracujeme těsto, které hned zpracujeme, jelikož postupně řídne.
Z těsta můžeme vyválet jednu nebo dvě placky, podle toho, jak chceme velký knedlík. Rozprostřeme náplň, srolujeme knedlík a zabalíme jej do alobalu. Podle velikosti jej pečeme hodinu až hodinu a půl na 170°C. Dělala jsem knedlík o průměru asi 8 cm a hodina mu nestačila, přidala tedy jsem ještě půl hodiny.
Podáváme se zelím.