Kuře s česnekovou omáčkou zapečené na špenátu, se špagetami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí horní stehna (nebo prsní řízky)
500 g listového špenátu (nejlepší jsou čerstvé listy, tak se o nic jiného nepokoušejte)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
500 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
hrst špaget
pepř
100 g parmezánu
3 palice česneku
1 rajče nebo několik cherry rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na oleji. Dáme stranou.

  2. Připravíme omáčku. Máslo rozpustíme a zasypeme moukou, vytvoříme zlatavou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem, aby měla hmota ještě tekoucí konzistenci. Při vaření ještě přidáme špetku mletého muškátového oříšku.

  3. Česnek rozmixujeme a přidáme k němu mírně zchladlou jíškovou hmotu spolu s polovinou parmezánu a vše rozmixujeme dohladka.

  4. Do pekáčku s dnem vymazaným olejem, který trochu osolíme a opepříme, poskládáme listový špenát. Také na špenát dáme trochu soli a pepře. Na špenátové lůžko položíme opečené kuře, které přelijeme omáčkou.

  5. Zakryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřátí troubě pečeme asi 30 minut při 200 °C. Pak pekáček odkryjeme, na omáčku nasypeme ještě trochu parmezánu a pečeme odkryté ještě 5 minut.

  6. Mezitím uvaříme špagety.

  7. Na talíř dáme špagety, na ně položíme kuře s dobrou vrstvou špenátu a posypeme parmezánem. Dozdobíme nasekaným rajčetem a třeba ještě listovou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!