Massaman gai - thajský guláš

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kuřete nebo cca 300 g kuřecího masa
1-2 střední cibule
300 g na kostky nakrájených oloupaných brambor
1 lžíce massaman pasty
3 lžíce chilli omáčky
sůl
1 lžíce cukru
250 ml kokosového mléka
1/4 l kuřecího vývaru
olej na smažení
maizena na zahuštění (možno nahradit trochou mouky)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme massaman pastu a mícháme dokud se nerozpustí.

  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme brambory, 1/4 l kuřecího vývaru, povaříme 20 minut na mírném ohni.

  3. Přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, chilli omáčku, cukr a povaříme 5-10 minut až jsou brambory uvařené.

  4. Přidáme kokosové mléko, ještě trochu povaříme.

  5. Podle chuti osolíme.

  6. Pokud chcete guláš hustší (záleží kolik dáte kokosového mléka, někdy zahustí dostatečně), zahustíme rozmíchanou maisenou (moukou).V Thajsku se to jí s rýží, já osobně tam dám raději víc brambor a jím to bez rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!