Pečený květák na červeno
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 100 ml rajčatového pyré
- 3 - 4 lžíce smetany ke šlehání
- 1 - 2 stroužky utřeného česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžička uzené mleté papriky
- bazalka - měla jsem sušenou
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Pečený květák na červeno
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na omáčku smícháme dohromady. Ochutnáme a případně dochutíme dle svých chutí.
Květák rozebereme na růžičky. Připravíme pekáček a květák důkladně v omáčce obalíme a dáme do vyhřáté trouby na 200 st.
Pečeme ze začátku přikryté cca 15 minut a poté odkryjeme a dopečeme. Květák musí zůstat křupavý.
Omáčka příjemně zhoustne. Podáváme s vařenými bramborami, pečivem nebo jen tak jako chuťovku.