Zapečené brambory se zelím a mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

6 brambor
sklenice bílého kysaného zelí
asi 400 g mletého hovězího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
hrnek smetany

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme, nejlépe na stroji, na tenké plátky asi necelý centimetr hrubé.

  2. Formu, kde budeme zapékat, vymastíme. Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a pak maso. Osolíme a opepříme.

  3. Když je třeba, maso trochu podlijeme, ať se nepřipaluje. Zelí zcedíme.

  4. Připravíme si formu, poklademe na dno brambory, osolíme, opepříme a rozprostřeme mleté maso. Ne všechno samozřejmě, ale uděláme několik vrstev. na maso zelí, kmín, sůl i pepř. A takhle dokola. Končíme bramborami, které osolíme a opepříme.

  5. Zalijeme celé smetanou a dáme péct na 200°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!