Vepřové na víně a medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kýty
2 cibule
2 stroužky česneku na plátky
sůl
pepř
1/2 l vody
1/4 l červeného vína
sádlo (olej)
Marináda:
2 pl medu
1 pl chilli omáčky
2-3 stroužky drceného česneku
1 kl adžiky
2 kl koření izrael
1,5 dcl červeného vína
Salát: (celer mix)
1 střední celer
1 menší plechovka sterilovaného hrášku
2 pl klíčků
10 ks malé kukuřičky (krájených na kolečka)
2 pl majolky
2 pl bílého jogurtu
1 pl mexické hořčice
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Z ingrediencí si připravíme marinádu a maso do ní naložíme aspoň hodinku předem. Nejlépe den před vařením.

  2. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme česnek na plátky, maso osmahneme z obou stran aby se zatáhlo, přidáme marinádu a dusíme. Podléváme vodou.

  3. Hotové maso vyděláme přilijeme víno a lehce zahustíme. Maso vložíme zpět a prohřejeme.

  4. Na salát si očištěný celer nakrájíme na menší hranolky, přidáme propranou sterilovanou zeleninu. Osolíme opepříme a vmícháme majolku, jogurt a hořčici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!