Vepřové na víně a medu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové kýty
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku na plátky
- sůl
- pepř
- 1/2 l vody
- 1/4 l červeného vína
- sádlo (olej)
- Marináda:
- 2 pl medu
- 1 pl chilli omáčky
- 2-3 stroužky drceného česneku
- 1 kl adžiky
- 2 kl koření izrael
- 1,5 dcl červeného vína
- Salát: (celer mix)
- 1 střední celer
- 1 menší plechovka sterilovaného hrášku
- 2 pl klíčků
- 10 ks malé kukuřičky (krájených na kolečka)
- 2 pl majolky
- 2 pl bílého jogurtu
- 1 pl mexické hořčice
- pepř
- sůl
Postup Vepřové na víně a medu
Postup přípravy receptu
-
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Z ingrediencí si připravíme marinádu a maso do ní naložíme aspoň hodinku předem. Nejlépe den před vařením.
Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme česnek na plátky, maso osmahneme z obou stran aby se zatáhlo, přidáme marinádu a dusíme. Podléváme vodou.
Hotové maso vyděláme přilijeme víno a lehce zahustíme. Maso vložíme zpět a prohřejeme.
Na salát si očištěný celer nakrájíme na menší hranolky, přidáme propranou sterilovanou zeleninu. Osolíme opepříme a vmícháme majolku, jogurt a hořčici.