Gulášový základ s chutí znojemské omáčky
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 větší cibule
- 1 rajský protlak nebo rajská šťáva
- 2 stroužky utřeného česneku se solí
- majoránka
- sádlo
- zeleninový vývar nebo bujon
- polovina okapané sterilované zeleniny Moravanka
- (maso podle každého)
Postup Gulášový základ s chutí znojemské omáčky
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou cibuli restujeme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak, pepř, prolisovaný česnek se solí, čerstvou nadrcenou majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme. Přidáme polovinu sklenky sterilované zeleniny Moravankaa necháme probublat.
Podle potřeby zahustíme solamylem nebo moukou a dál povaříme (cca12 minut). Dochutíme podle chuti. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.