Gulášový základ s chutí znojemské omáčky

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 větší cibule
1 rajský protlak nebo rajská šťáva
2 stroužky utřeného česneku se solí
majoránka
sádlo
zeleninový vývar nebo bujon
polovina okapané sterilované zeleniny Moravanka
(maso podle každého)

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou cibuli restujeme na sádle dozlatova, přidáme rajský protlak, pepř, prolisovaný česnek se solí, čerstvou nadrcenou majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme. Přidáme polovinu sklenky sterilované zeleniny Moravankaa necháme probublat.

  2. Podle potřeby zahustíme solamylem nebo moukou a dál povaříme (cca12 minut). Dochutíme podle chuti. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!