Vepřové plátky na gulášových kostkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků masa
(jde to z čehokoliv, já použila vepřovou kýtu)
1 cibule
4 gulášové kostky Vitana
sůl
pepř
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka, na ně česnek na plátky, gulášové kostky a posolené, opepřené plátky masa.

  2. Když použijete vepřové prorostlejší, jako je krkovice, tak je lepší plátky naklepat, aby byly dřív hotové a vsákly do sebe šťávu.

  3. Zalijeme cca 1,5 dl vody a dáme péct přikryté na 200 °C cca 30 minut. Podle druhu masa. Občas nakoukneme a podlijeme.

  4. Až je maso dostatečně měkké, tak dopečeme bez pokličky, aby bylo maso křupavé.

  5. Vyndáme maso a výpek dáme svařit na plotnu a zlehka promixujeme tyčovým mixérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!