Kuřecí kousky v hlávkovém zelí s těstovinami Riscossa do červena
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- nasekané kuřecí kousky bez kůže
- 1/2 hlávky menšího zelí
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1/2 lžíce mleté papriky
- 3 lžíce oleje
- trochu čerstvě drceného pepře
- súl
- 1 celé balení těstovin Riscossa, nebo nějaké vrtulky
Postup Kuřecí kousky v hlávkovém zelí s těstovinami Riscossa do červena
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, k ní přidáme nasekané kousky kuřete(měla jsem 2 stehna) bez kůže (ty můžeme uvařit a tekutinu použít jako vývar), kousky osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.
Zatím si nakrouháme zelí, pak dáme ke kuřeti papriku, připravené zelí, které také chvíli osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme.
Během dušení dáme ještě rajčatový protlak, dosolíme, dusíme doměkka a ke konci dáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.
Uvaříme si těstoviny al dente a promícháme je s kuřecím sosem, kterého uděláme tolik, abychom měli jídlo pěkně mokré.