Vepřové kostky se zeleninou a křenem,z papiňáku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 500 g cibule (cca 4 větší kusy)
- 130 g vepřového sádla
- 1 pl mleté červené papriky
- 6 pl Gulášový lahůdkový krém
- 4 pl plnotučné hořčice
- 3 dl horké vody
- 1 pl oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 větší žampiony
- 1 červenou papriku
- 4 pl na jemno nastrouhaného křenu (na každou hotovou porci kopeček na ozdobu)
- sůl na dochucení
- 1 zarovnaná pl hladké mouky na zahuštění
Postup Vepřové kostky se zeleninou a křenem,z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejné kousky cca 3x 3cm velké. Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme sádlo, necháme rozehřát a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme mletou papriku rychle promícháme, jen aby pustila aroma a hned vložíme kostky masa. Za stálého míchání necháme maso zatáhnou, přidáme lahůdkový krém, hořčici, trochu soli a podlijeme horkou vodou. Vše promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Sporák necháme na maximum, až začne ventil tlakovat (syčet) ubereme na minimum a vaříme 20 minut.
Mezitím si v kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme očištěné a na silnější plátky nakrájené žampiony i s nožkama a na silnější nudličky nakrájenou papriku. Malinko osolíme, promícháme a pod pokličkou 5 minut podusíme.
Po 20 minutách hrnec s masem odstavíme, ochladíme a otevřeme. Opět dáme na sporák, již bez tlakové poklice přivedeme k varu a vmícháme v troše studené vody rozmíchanou mouku.
Dále přidáme mírně podušenou zeleninu, nastrouhaný křen a cca 8 minut za občasného zamíchání vaříme. Dle chuti dosolíme a podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem. Hotové porce dozdobíme malým kopečkem nastrouhaného křenu.