Maďarské pikantní plátky podle Petra Novotného
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 tenké vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- tymián
- asi 4 stroužky česneku
- mléko
- 1 lžíce mleté papriky
- (můžeme namíchat sladkou a pálivou)
- polohrubá mouka
- olej
Postup Maďarské pikantní plátky podle Petra Novotného
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné plátky musí být silné jen asi 0,5 cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme. Silně potřeme česnekem utřeným se solí. Vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme v chladu proležet do druhého dne.
Potom maso lehce osušíme ubrouskem. Smícháme polohrubou mouku s paprikou a špetkou tymiánu. V této směsi plátky masa obalíme. Na rozpáleném oleji krátce opečeme z každé strany.