Levandulové cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- lžička levandulového oleje viz poznámka
- lžička sušené levandule
- 1 žloutek
- Poleva:
- 150 g moučkový cukr přesátý
- kousek přecezeného bílku
- borůvky (šťáva nebo červené a modré potravinářské barvivo)
- Drobné cukrové zdobení(kuličky)
Postup Levandulové cukroví
Postup přípravy receptu
-
K surovinám na klasické linecké těsto přidáme několik kapek levandulového oleje a sušené květy a zpracujeme.
Mezi dvěma fóliemi rozválíme, vykrájíme tvary.
Upečeme.
Borůvky prolisujeme nebo v trošičce horké vody rozmícháme barvivo tak, aby výsledek byl levandulově fialový. Po kapkách přidáváme k cukru a bílku a umícháme polevu.
Jemnou zdobičkou zchladlé pečivo ozdobíme a dozdobíme cukrovými perličkami. Můžeme polevou jen potřít a posypat perličkami. Cukroví není převoněné, ale levandule je tam příjemně znát.