Kuře v červeném víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 ks kuřecí prsa
- 2 ksvykostěné stehna
- 1 velka cibule
- 4 rajčata
- 1 zelena paprika
- 200 ml suché červené víno
- 200 ml vývar
- 3 brambory
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- bobkový list
- plné polévková lžíce sušených rozinek
- olivový olej
Postup Kuře v červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Kusky kuraciny osolim, okorenim, zlahka obalim v muke. Paradajky olupeme, vyberieme mokre vnutro a semienka, papriku zbavim jadierok, cibulu ocistim. Vsetko nakrajam na kusky.
V rajnici rozohrejem olej a maso dobre poopekam zo vsetkych stran do zlata.
Vyberiem ho a odlozim na teple miesto.
Do vypeku dam cibulu, paradajky a papriku, dobre opecieme zo vsetkych stran, ked zaklad akokeby pustil stavicku, vratim nan maso, podlejeme castou cerveneho vina, castou vyvaru, pridame bobkovy list, ocistene a na stvrtky nakrajane zemiaky a pod pokrievkou dusime a podlievame vinom a vyvarom, az kym nie je masko makke. Zemiaky prijmu od vina cervenu farbu, takze mozno budu vyzerat cudne, ale chutia vynikajuco. Jeme s pecivom, aj ked my sme jedli s tarohonou.