Kuře v červeném víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecí prsa
2 ksvykostěné stehna
1 velka cibule
4 rajčata
1 zelena paprika
200 ml suché červené víno
200 ml vývar
3 brambory
sůl
pepř
hladká mouka
bobkový list
plné polévková lžíce sušených rozinek
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kusky kuraciny osolim, okorenim, zlahka obalim v muke. Paradajky olupeme, vyberieme mokre vnutro a semienka, papriku zbavim jadierok, cibulu ocistim. Vsetko nakrajam na kusky.

  2. V rajnici rozohrejem olej a maso dobre poopekam zo vsetkych stran do zlata.

  3. Vyberiem ho a odlozim na teple miesto.

  4. Do vypeku dam cibulu, paradajky a papriku, dobre opecieme zo vsetkych stran, ked zaklad akokeby pustil stavicku, vratim nan maso, podlejeme castou cerveneho vina, castou vyvaru, pridame bobkovy list, ocistene a na stvrtky nakrajane zemiaky a pod pokrievkou dusime a podlievame vinom a vyvarom, az kym nie je masko makke. Zemiaky prijmu od vina cervenu farbu, takze mozno budu vyzerat cudne, ale chutia vynikajuco. Jeme s pecivom, aj ked my sme jedli s tarohonou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!