Králík na zelenině v papiňáku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1000 g králíčího masa (mix hřbetů a nožek)
- 320 g leča
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 100 g Gazdovské slaniny
- silný plátek másla
- sůl
- mletý pepř
- Záklechtka:
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
Postup Králík na zelenině v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky.
Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar.
Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme.
Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut.
Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.