Králík na zelenině v papiňáku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1000 g králíčího masa (mix hřbetů a nožek)
320 g leča
3 lžíce hořčice
2 lžičky plnotučné hořčice
100 g Gazdovské slaniny
silný plátek másla
sůl
mletý pepř
Záklechtka:
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky.

  2. Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar.

  3. Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme.

  4. Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut.

  5. Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!