Ovocná mísa s krémem z bílé čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

Krém:
100 g krupicového cukru
30 g škrobové moučky
1 l mléka
4 žloutky
175 g bílé čokolády
350 g piškotů
200 g okapaných višní
200 g čersvého ananasu
4 pl medoviny
2 pl šťávy z višní
200 ml šlehačky Hollé
2 pl jahodového džemu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme krém: do velkého teflonového hrnce dáme škrob a cukr a řádně promícháme, postupně přimícháváme mléko, opatrně, aby směs zůstala hladká.

  2. Za stálého míchání zahříváme na středně silném ohni, až se směs začne vařit a houstnout, vaříme cca 1 minutu. Odstavíme.

  3. V hrnečku si vidličkou rozšleháme žloutky, přimícháme k nim asi 150ml horké směsi, zvolna přelijeme zpět do hrnce a za ryclého míchání, aby se neutvořily žmolky zahžíváme na středně silném ohni, až směs zhoustne a dobře potahuje vařečku.

  4. Odstavíme a přimícháme čokoládu. Mícháme do jejího rozpošťení.

  5. Krém přikryjeme navlhčeným pergamenovým (pečícím) papírem, aby se při chladnutí nevytvořil škraloup a dáme cca na hodinu do lednice.

  6. Okapané višně vypeckujeme dáme do misky s nakrájeným ananasem a přimícháme medovinu a šťávu.

  7. Piškoty rozkrájíme na půl.

  8. Do servírovací mísy vrstvíme půl piškotů, půl ovocné višňové náplně a půl krému, pokračujeme tak i s druhou polovinou. Uložíme nejméně na 4 hodiny do lednice.

  9. Šlehačku vyšleháme, 1/3 dáme do sáčku s hvězdičkovým nástavcem, zbytkem potřeme povrch dezertu.

  10. Nahřejeme jahodový džem a pomocí papírového kornoutu nazdobíme povrch šlehačky. Uschovanou šlehačkou nastříkáme ozdobu u okraje mísy.

  11. Na dozdobení jsem použila meduňku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!