Velikonoční perníková vajíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
10 dkg medu
2 vejce
2 PL kakaa
1 PL jedlé sody
2 PL koření do perníku
1 vejce na potření
Poleva:
1 bílek
14 dkg moučkového cukru
citronová šťáva
čokoláda na vaření
Omega

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin uděláme těsto necháme 24 hodin odpočinout v lednici pak z toh vykrájíme vajíčka a potřeme rozšleháným vajíčkem a pečene v předehřáté troubě asi na 180°C do zlatova.

  2. Na vrch jsem dala rozpuštěnou čokoládu

  3. Poleva: bílek s cukrem a citronovou šťávou smícháme dohromady a vydličkou šleháme do hladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!