Králík na špeku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
4 velké mrkve
2 velké cibule
palička česneku
50-100 g špeku
koření Živáňská směs
pepř
sůl
olej
100 ml červeného vína
200 ml vody
několik plátků anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si naporcujeme. Každý kousek okořeníme, opepříme a osolíme.

  2. Naskládáme na sebe do misky, zakápneme olejem a posypeme česnekem nakrájeným na plátky.

  3. Dáme odležet do lednice, nejlépe do druhého dne.

  4. Mrkev a cibule si očistíme a nakrájíme na široké plátky, rozložíme na dno pekáčku, společně se špekem nakrájeným na kostky. Dále rozložíme porce králíka a na ně dáme plátky slaniny, podlejeme vodou, vínem a dáme zakryté do trouby na 200° C, pečeme asi 60 minut, odekryjeme a dopečeme.

  5. Pokud je potřeba, podléváme vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!