Selský salát ala Zd. Pohlreich:)

Recepty, Saláty

Suroviny

ledový salát
šunka (slanina nebo jakýkoliv oblíbený salám)
kousek chleba (lepší, když není úplně čertsvý)
vejce
trocha oleje
na zálivku
hořčice (používám francouzskou od firmy SNICO)
šťáva z citrónu
olej (záleží na vás, já dávám slunečnicový)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout.

  2. Ve vodě uvaříme ztracená vejce (rozklepneme do misky nebo přímo do vroucí vody a necháme 2-4 minuty vařit, podle toho, jak moc máte rádi syrové vejce).

  3. V misce zatím smícháme hořčici s olejem a šťávou z citrónu, dochutíme solí a pepřem (množství dělám podle oka, stačí ochutnat a poznáte, čeho je málo) a zálivka je hotová.

  4. Nyní jen promícháme salát, opečený chléb se šunkou, polijeme zálivkou a navrch dáme ztracené vejce, které rozřízneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!