Selský salát ala Zd. Pohlreich:)
Recepty, SalátySuroviny
- ledový salát
- šunka (slanina nebo jakýkoliv oblíbený salám)
- kousek chleba (lepší, když není úplně čertsvý)
- vejce
- trocha oleje
- na zálivku
- hořčice (používám francouzskou od firmy SNICO)
- šťáva z citrónu
- olej (záleží na vás, já dávám slunečnicový)
- sůl
- pepř
Postup Selský salát ala Zd. Pohlreich:)
Postup přípravy receptu
-
Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout.
Ve vodě uvaříme ztracená vejce (rozklepneme do misky nebo přímo do vroucí vody a necháme 2-4 minuty vařit, podle toho, jak moc máte rádi syrové vejce).
V misce zatím smícháme hořčici s olejem a šťávou z citrónu, dochutíme solí a pepřem (množství dělám podle oka, stačí ochutnat a poznáte, čeho je málo) a zálivka je hotová.
Nyní jen promícháme salát, opečený chléb se šunkou, polijeme zálivkou a navrch dáme ztracené vejce, které rozřízneme.