Vepřové maso zapečené s růžičkovou kapustou, česnekem a sýrem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa
- 1 velká cibule
- 1 celá palička česneku
- 1/2 kg růžičkové kapusty
- 150 g tvrdého nastrouhaného sýra
- mletá paprika
- pepř
- sůl
- jíška (zahušťovadlo Sosenfix nebo jiná)
Postup Vepřové maso zapečené s růžičkovou kapustou, česnekem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malinké plátky, popaprikujeme, popepříme a osolíme, necháme odpočinout naskládané na sebe.
Zatím si očistíme kapustičky, omyjeme a dáme do vařící slané vody, necháme přejít varem, pak je scedíme, necháme okapat a překrájíme je na půlky.
V pekáčku si orestujeme na oleji kousky masa z obou stran, vyndáme, do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky a mírně opečeme.
Na to pak dáme připravené kapustičky, promícháme, prosolíme a chvilku osmahneme. Navrch poskládáme zpátky orestované maso a zalijeme vodou tak, aby byly kapustičky téměř potopené a dáme na 50 minut péct.
Po této době šťávu zahustíme a na maso nasypeme strouhaný sýr, troubu vypneme a pekáček dáme do trouby, aby se nám sýr rozpustil.