Vepřové maso zapečené s růžičkovou kapustou, česnekem a sýrem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa
1 velká cibule
1 celá palička česneku
1/2 kg růžičkové kapusty
150 g tvrdého nastrouhaného sýra
mletá paprika
pepř
sůl
jíška (zahušťovadlo Sosenfix nebo jiná)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malinké plátky, popaprikujeme, popepříme a osolíme, necháme odpočinout naskládané na sebe.

  2. Zatím si očistíme kapustičky, omyjeme a dáme do vařící slané vody, necháme přejít varem, pak je scedíme, necháme okapat a překrájíme je na půlky.

  3. V pekáčku si orestujeme na oleji kousky masa z obou stran, vyndáme, do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky a mírně opečeme.

  4. Na to pak dáme připravené kapustičky, promícháme, prosolíme a chvilku osmahneme. Navrch poskládáme zpátky orestované maso a zalijeme vodou tak, aby byly kapustičky téměř potopené a dáme na 50 minut péct.

  5. Po této době šťávu zahustíme a na maso nasypeme strouhaný sýr, troubu vypneme a pekáček dáme do trouby, aby se nám sýr rozpustil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!