Vejce v kabátku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Na masové kabátky:
1/2 kg mletého hovězího masa
1 PL plnotučné hořčice
1 PL majoránky
1 PL sušeného česneku
1 PL sušené cibule (těsto se lépe upravuje bez drobných kousků)
1 vejce
3 vejce (vařená)
špetka soli
špetka mletého pepře
Na obalení:
strouhanka
hladká mouka
2 vejce
petrželka (na pečení + na konečnou ozdobu)
1 PL olivového oleje
1 hrnek vývaru
Příloha:
6 brambor (oloupaných a nakrájených na větší kostky)
1 KL kmínu
1/2 KL soli
1 PL másla
K chuti a ozdobení na talíř:
hořčice
cibule (nakrájená na kolečka)
majolka
kyselá okurka nebo jiná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Tři celá vejce uvaříme ve slané vodě (sůl pomáhá vajíčkům při varu neprasknout).

  2. Během vaření vajec, ve větší misce důkladně smícháme všechny ostatní ingredience kromě oleje, petrželky a vývaru.

  3. Vypracujeme v těsto, je-li moc tuhé můžeme přidat další vejce, je-li moc vláčné můžeme přidat trochu hladké mouky.

  4. Každé uvařené a oloupané vejce opatrně obalíme v tlustší vrstvě masové směsi. Zabalená vejce obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance (jako bychom připravovali smažené řízky).

  5. Zahřejeme troubu na 365F=185°C a necháme rozehřát.

  6. Do zapékací mísy vymazané olivovým olejem dáme obalené vejce tak, aby se vzájemně nedotýkala a v troubě pečeme cca 5 minut než jejich povrch zezlátne, poté je otočíme a zalijeme vývarem. Pečeme 30-35 minut, když několikrát vejce opatrně otáčíme a přeléváme vznikající šťávou.

  7. Mezitím můžeme pomalu začít vařit brambory.

  8. Asi 5 minut předtím, než je maso dokonale propečeno, posypeme vajíčkové válečky petrželkou a necháme maso dojít.

  9. Na talíři podáváme masové kabátky posypané zbytkem nakrájené čerstvé petrželky s bramborami a přílohou dle vlastní chuti a inspirace.

  10. Brambory můžeme polít rozpečeným máslem na chuť. Maso můžeme mírně přelít zbytkem šťávy z misky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!