Pstruh na kopřivách
Recepty, RybyPostup Pstruh na kopřivách
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory (na dvě porce) nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.
Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30 - 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
Po 20, resp. 30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citrónem a servírujeme.
Pstruzi díky kopřivám získají netradiční vynikající chuť, kterou přeji i vám.