Mandlové pralinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g cukru krystal
1/8 l vody
šťávu z 1/2 citronu
225 g strouhaných mandlí
1 KL rumu nebo mandlového likéru
50 g moučkového cukru na prkénko
čoko poleva

Postup přípravy receptu

  1. Cukr svaříme s vodou a citronovou šťávou na třetí stupeň (na bublinu). Pak jej vlijeme na porcelánovou mísu a necháme částečně vychladnout. Potom jej vařečkou umícháme do zhoustnutí a hodně jej vypracujeme.

  2. Přidáme strouhané mandle a rum (nebo likér) a z tuhé hmoty děláme pralinky a sušíme je na prkénku poprášeném moučkovým cukrem.

  3. Oschlé pralinky polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!