Coffee cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g kakaových sušenek
- 4 lžíce rozehřátého másla
- 200 g čokolády (více %)
- 500 g Lučiny
- 80 g cukru krystal
- 4 vejce
- 1 espresso
- 1,5 lžičky rozpustné kávy
- 2 lžíce kakaa
Postup Coffee cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme těsto vymačkat i do stěn formy.
Uvaříme espresso a necháme ho lehce vychladnout.
Vejce ušleháme s cukrem, po troškách přilijeme vychladlé espresso a přidáme kakao a rozpustnou kávu.
Rozehřejeme čokoládu s trochou vody v mikrovlnné troubě a přidáme ji do směsi.
Lučinu nakonec zašleháme metlou, aby vznikl krém bez hrudek. Těsto vlijeme do formy. Pečeme na 160°C cca 50 minut. Těsto se nesmí třást, necháme ještě chvíli dojít v troubě.