Ruské ořechy

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
80 g cukr moučka
120 g másla (nebo Hery)
1 vejce
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky octa
špetka soli
Krém:
120 g másla
1/2 plechovky Salko

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme cukr s vejcem, přidáme rozehřátý tuk a vyšleháme. Na lžičku nabereme sodu a zakápneme octem, až je lžička plná a přimícháme k těstu. Nakonec vmícháme mouku a dobře propracujeme, nejlépe šlehačem. Z těsta tvoříme kuličky, postupně je vkládáme do formy, přiklopíme a pečeme přibližně 1 minutu. Upečené ořechy necháme vychladnout a pak je libovolně plníme, nejlépe karamelovým krémem, který si připravíme našleháním másla se salkem. Velmi dobrý je i vanilkový krém s trochou rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!