Ruské ořechy
Recepty, CukrovíSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 80 g cukr moučka
- 120 g másla (nebo Hery)
- 1 vejce
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky octa
- špetka soli
- Krém:
- 120 g másla
- 1/2 plechovky Salko
Postup Ruské ořechy
Postup přípravy receptu
-
Utřeme cukr s vejcem, přidáme rozehřátý tuk a vyšleháme. Na lžičku nabereme sodu a zakápneme octem, až je lžička plná a přimícháme k těstu. Nakonec vmícháme mouku a dobře propracujeme, nejlépe šlehačem. Z těsta tvoříme kuličky, postupně je vkládáme do formy, přiklopíme a pečeme přibližně 1 minutu. Upečené ořechy necháme vychladnout a pak je libovolně plníme, nejlépe karamelovým krémem, který si připravíme našleháním másla se salkem. Velmi dobrý je i vanilkový krém s trochou rumu.