Masové kuličky v rýži

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibule na drobno
olej
nasekané bylinky - pažitka, petrželka, libeček
2-3 lžíce strouhanky
50 ml studeného mléka
sůl
pepř
----
hrnek rýže - měla jsem jasmínovou
2 hrnky vody
1 cibule
1 větší nakrájená paprika, nejlépe červená
hrst mraženého hrášku
olej
4 kuličky nového koření
špetka kari
sůl
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, papriku a vodu. Dáme do vyhřáté trouby.

  2. Maso smícháme s cibulí a zbytkem surovin. Mokrýma rukama uděláme kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky opečeme ze všech stran. Stačí krátce, jen, aby se zatáhly a zůstaly šťavnaté.

  3. Když už je rýže skoro měkká, vmícháme hrášek a vmáčkneme do ní kuličky. Potřeme je výpekem (můžeme i část přidat do rýže) a posypeme sýrem. Dáme ještě na cca 10 minut do trouby zapéct. Ihned podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!