Masové kuličky v rýži
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 cibule na drobno
- olej
- nasekané bylinky - pažitka, petrželka, libeček
- 2-3 lžíce strouhanky
- 50 ml studeného mléka
- sůl
- pepř
- ----
- hrnek rýže - měla jsem jasmínovou
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 1 větší nakrájená paprika, nejlépe červená
- hrst mraženého hrášku
- olej
- 4 kuličky nového koření
- špetka kari
- sůl
- strouhaný sýr
Postup Masové kuličky v rýži
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, papriku a vodu. Dáme do vyhřáté trouby.
Maso smícháme s cibulí a zbytkem surovin. Mokrýma rukama uděláme kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky opečeme ze všech stran. Stačí krátce, jen, aby se zatáhly a zůstaly šťavnaté.
Když už je rýže skoro měkká, vmícháme hrášek a vmáčkneme do ní kuličky. Potřeme je výpekem (můžeme i část přidat do rýže) a posypeme sýrem. Dáme ještě na cca 10 minut do trouby zapéct. Ihned podáváme se zeleninovým salátem.