Babiččiny perníkové řezy

Recepty, Cukroví

Suroviny

460 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do perníku
1 lžička perníkového koření
100 g cukru moučka
200 g medu
2 vejce
sklenka švestkových povidel
několik fíků nakrájených nadrobno
několik nakrájených datlí
1/2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
1/2 hrsti oloupaných nasekaných mandlí
3 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu.

  2. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto nelepilo na podložku, vyvaluji ho na pečícím papíru, jde to dobře a opravdu se nelepí. Jednu placku přendáme i s papírem na plech, na ni dáme náplň a opatrně na náplň přendáme druhou placku. Na několika místech propícháme vidličkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme lehce dozlatova. Ještě teplé nakrájíme na malé kostičky asi 2 x 2 cm, necháme úplně vychladnout a uložíme v chladu.

  3. Náplň: Do povidel vmícháme nadrobno nakrájené fíky, datle, přidáme nasekané ořechy a mandle. Nakonec dochutíme rumem a dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!