Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g mořské tresky
180 g másla
1,5 lžičky kmínu
2-3 stonky řapíkatého celeru
100 g baby mrkve
150 g hnědých žampionů
sůl
pepř
olivový olej
citronová štáva
+
na omáčku:
25-30 g ančoviček
1 polévková lžíce nahrubo nasekané petrželky
80-100 ml majolky
2 ČL hrubozrnné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Filety mořské tresky omyjeme a osušíme, zakapneme citronovou šťávou a posypeme pepřem a kmínem.

  2. Hnědé žampiony omyjeme, pokrájíme na malé plátky.

  3. Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  4. Na plech si připravíme pečící papír, který pokapame olivovým olejem, kam položíme filety z tresky. Obložíme kousky řapíkatého celeru a plátky hub a dáme zapéci na 170 stupňů do předehřáté trouby. Při pečení, ryby občas poléváme přepuštěným máslem.

  5. Nakonec přidáme baby mrkvičky a pečeme ještě 10 minut.

  6. Než budou filety tresky hotové, připravíme si studenou omáčku: Ančovičky nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou petrželkou nebo libečkem dáme do misky. Přimícháme majolku /jogurt/, hořčici a zamícháme.

  7. Upečené filety z tresky podáváme se studenou omáčkou. Podáváme buď jen se salátem, nebo i s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!