Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 800 g mořské tresky
- 180 g másla
- 1,5 lžičky kmínu
- 2-3 stonky řapíkatého celeru
- 100 g baby mrkve
- 150 g hnědých žampionů
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová štáva
- +
- na omáčku:
- 25-30 g ančoviček
- 1 polévková lžíce nahrubo nasekané petrželky
- 80-100 ml majolky
- 2 ČL hrubozrnné hořčice
Postup Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filety mořské tresky omyjeme a osušíme, zakapneme citronovou šťávou a posypeme pepřem a kmínem.
Hnědé žampiony omyjeme, pokrájíme na malé plátky.
Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Na plech si připravíme pečící papír, který pokapame olivovým olejem, kam položíme filety z tresky. Obložíme kousky řapíkatého celeru a plátky hub a dáme zapéci na 170 stupňů do předehřáté trouby. Při pečení, ryby občas poléváme přepuštěným máslem.
Nakonec přidáme baby mrkvičky a pečeme ještě 10 minut.
Než budou filety tresky hotové, připravíme si studenou omáčku: Ančovičky nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou petrželkou nebo libečkem dáme do misky. Přimícháme majolku /jogurt/, hořčici a zamícháme.
Upečené filety z tresky podáváme se studenou omáčkou. Podáváme buď jen se salátem, nebo i s bramborem.