Gratinované brambory s bylinkovým dresingem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
300 ml smetany ke šlehání
sýr gouda (může být i eidam)
olivový olej
sůl
pepř
bylinky
Na dresing:
1/2 kelímku bílého jogurtu
4-5 lžic smetany
bylinky
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na půl cm plátky. Naskládáme do zapékací misky (já dávám 3 vrstvy), přičemž každou zakápneme olivovým olejem, smetanou, nasypeme sýr a okořeníme dle chuti.

  2. Dáme péct do předehřáté trouby na 150°C. Pečeme dozlatova zhruba 30 minut.

  3. Dresing: Smícháme jogurt se smetanou, kápneme trochu oleje a ochutíme bylinkami dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!