Chleba z DP s bramborem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 g vody
150 g strouhaných vařených brambor
1 pl oleje
150 g žitné celozrnné mouky
150 g hladké mouky
200 g chlebové mouky
30 g lněného semínka
1-2 lžíce žitného kvásku
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.

  2. Použijeme program Základní (Klasik). Osvědčilo se mi během třetího kynutí pekárnu vypnout, těsto nechat více (a delší čas) dokynout a pak zapnout program Pečení, který trvá 60 minut. Hotový chleba vyklopíme a necháme zchládnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!