Lilkové karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nasekaná najemno
- 1 větší lilek (nakrájený na kostičky cca 1x1 cm)
- 4 stoužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce čerstvého koriandru nasekaného
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 hrnek pšeničných medových pukanců
- cca 200 g cizrny (z plechovky)
- 100 g piniových oříšků
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
- slunečnicový olej
Postup Lilkové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a zhruba 5 minut ji opékáme.
Pak přidáme nakrájený lilek, nadrobno nakrájený česnek a nasekanou čili papričku. Vše opékáme asi 10 minut.
Pak přisypeme sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promícháme. Celou směs dáme do mísy.
Pšeničné pukance, cizrnu, oříšky s citronovou šťávou rozmixujeme do jemna.
Pokuď to jde hodně ztuha, můžeme přidat 2-3 lžíce vývaru.
Vzniklou pastu přidáme do lilkové směsi, lehce zahustíme moukou a lehce propracujeme.
Mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v mouce a smažíme dorůžova na oleji.