Domácí chléb v římském hrnci
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 ml mléka
- 200 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 1 lžíčka cukru
- 2 lžíčky soli
- 350 g hladké mouky
- 200 g žitné mouky
- 1/3 kostky droždí (kostka 42g, 1/3=14g)
- kmín dle chuti
Postup Domácí chléb v římském hrnci
Postup přípravy receptu
-
Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3hodiny.
Vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné vyklopení, nechám ještě 30 minut vykynout a dám do trouby.
Zapnu, peču na 170°C cca 45 minut. Římský hrnec klasicky namočit, peče se přiklopený. Na konci dopéct bez poklopu kdo chce...