Vepřové závitky s cibulovou náplní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa (kýta, krkovice ap.)
250 g cibule
5 plátků anglické slaniny
100 g uzené krkovičky
2 stroužky česneku
4 lžíce strouhanky
olej
hladká mouka
horký masový vývar
1 lžíce sekané pažitky
1 lžíce sekané petrželky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.

  2. Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.

  3. Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.

  4. V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm opečeme dohněda.

  5. Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl). Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou. Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple.

  6. Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru.

  7. Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!