Vepřové závitky s cibulovou náplní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa (kýta, krkovice ap.)
- 250 g cibule
- 5 plátků anglické slaniny
- 100 g uzené krkovičky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce strouhanky
- olej
- hladká mouka
- horký masový vývar
- 1 lžíce sekané pažitky
- 1 lžíce sekané petrželky
- pepř
- sůl
Postup Vepřové závitky s cibulovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.
Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.
Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.
V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm opečeme dohněda.
Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl). Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou. Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple.
Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru.
Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.