Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg brambor vařených ve slupce
4 vejce vařená natvrdo
1 palice česneku
1 PL olivového oleje
1 cibule nakrájená na slabé plátky
sůl
pepř
Na Ančovičkový dresink:
8 Ančoviček
2 KL Kapar
šťáva z 1/2 citrónu
1 PL nastrouhané kůry z citrónu
200 g majonézy

Postup přípravy receptu

  1. Česnek rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, dáme na plech, nebo alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 min.

  2. Po upečení ho necháme vychladnout a vytlačíme ze slupek. Oloupané brambory nakrájíme na kostky velikosti sousta.

  3. Přísady na dresink rozmixujeme dohladka.

  4. Brambory dáme do mísy a opatrně je smícháme s dresinkem.

  5. Dále přidáme nakrájená vejce, cibuli, pečený česnek, podle chuti dosolíme, dopepříme a znovu opatrně promícháme.

  6. Necháme uležet a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!