Polévka z vepřového masa

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g vepřového ořezu
120 g nakrájené kořenové zeleniny
1 větší cibule
1 vejce
sádlo
mouka
sůl
pepř
mléko
petrželová nať
30 g uvařených krup

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě povaříme zeleninu.

  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme vepřový ořez osolíme a dusíme 1/2 hod. Pak maso buď pomeleme nebo drobně nasekáme a vložíme do polévky.

  3. Připravíme si jíšku, vlijeme do polévky, povaříme.

  4. Před podáváním rozkvedláme v troše mléka vejce, za stálého míchání přilijeme do polévky a přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s uvařenými krupkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!