Polévka z vepřového masa
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g vepřového ořezu
- 120 g nakrájené kořenové zeleniny
- 1 větší cibule
- 1 vejce
- sádlo
- mouka
- sůl
- pepř
- mléko
- petrželová nať
- 30 g uvařených krup
Postup Polévka z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě povaříme zeleninu.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme vepřový ořez osolíme a dusíme 1/2 hod. Pak maso buď pomeleme nebo drobně nasekáme a vložíme do polévky.
Připravíme si jíšku, vlijeme do polévky, povaříme.
Před podáváním rozkvedláme v troše mléka vejce, za stálého míchání přilijeme do polévky a přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s uvařenými krupkami.