Slaninové plátky s hlívou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kotlety nebo kýty, krkovice...
- 100 g anglické slaniny
- 150 g hlívy ústřičné
- sádlo nebo olej
- sůl
- pepř mletý
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru + na dozdobení
- jíška nebo solamyl
- vývar
Postup Slaninové plátky s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z obou stran společně s na nudličky pokrájenou slaninou.
Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět i nasekaný česnek se zázvorem. Následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, promícháme, přilijeme cca 2 - 2,5 dl vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí masa, za občasné kontroly a případného podlití.
Nakonec omáčku zahustíme buď troškou jíšky nebo solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Vše krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Podáváme s libovolnou přílohou dle vlastní chuti: brambory, kaše, noky, rýže, těstoviny. Pokud máme rádi pikantní pokrmy, posypeme maso jemně nasekaným zázvorem.