Slaninové plátky s hlívou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kotlety nebo kýty, krkovice...
100 g anglické slaniny
150 g hlívy ústřičné
sádlo nebo olej
sůl
pepř mletý
2 stroužky česneku
1 lžička zázvoru + na dozdobení
jíška nebo solamyl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z obou stran společně s na nudličky pokrájenou slaninou.

  2. Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět i nasekaný česnek se zázvorem. Následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, promícháme, přilijeme cca 2 - 2,5 dl vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí masa, za občasné kontroly a případného podlití.

  3. Nakonec omáčku zahustíme buď troškou jíšky nebo solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Vše krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

  4. Podáváme s libovolnou přílohou dle vlastní chuti: brambory, kaše, noky, rýže, těstoviny. Pokud máme rádi pikantní pokrmy, posypeme maso jemně nasekaným zázvorem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!