Polévka z libečku s kroupami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí skelet
1 velká větvička libečku
3 hrsti krup
1 hrst pokrájeného pórku
2 mrkve
sůl
špetka mleté papriky (pro barvu)
máslová jíška:
1,5 cm silný plátek másla
3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev, osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi na jednu hodinu.

  2. Mezitím si připravíme máslovou jíšku: máslo rozpustíme v malém rendlíčku, zasypeme hladkou moukou, mícháme, aby se nespálila.

  3. Po vychladnutí jíšku spojíme s asi 2 dcl studené vody, rozmícháme metličkou dohladka.

  4. Po hodině varu z polévky vyjmeme kuřecí skelet a libeček a do polévky vlijeme rozmíchanou jíšku, vaříme ještě dalších 15 min.

  5. Pokud je polévka hustá, malinko dolijeme vodou a podle chuti dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!