Čočkový krém s rukolou, chorizem a krutonky
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g čočky
- 100 g choriza salámu nebo pikantní klobásy
- 50 g rukoly
- zeleninový vývar
- sůl
- 50 g mouky
- 50 g másla na jíšku nemusí být
- 2 rohlíky
- olej
Postup Čočkový krém s rukolou, chorizem a krutonky
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru.
Když změkne, ochutíme ji solí, rozmixujeme a přecedíme. Kdo má rád hodně husté polévky, udělá si máslovou jíšku, přidá do polévky a nechá provařit 20 minut.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme je na trošce oleje dozlatova. Před koncem přidáme proužky choriza nebo jemné plátky klobásy a chvíli opékame společně s krutonky.
Polévku nalijeme na talíře / misky / rozdělíme na ni krutonky s chorizem a bohatě posypeme lístky rukoly.