Ledový salát s pomerančem a modrým sýrem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 ledový salát
- 2 velké šťavnaté pomeranče
- 200 g sýra s modrou plísní (typ Blue Moon z Lidlu)
- pár vlašských ořechů
- citronová nebo pomerančová šťáva
- medová nebo pomerančová hořčice
- špetka soli
- olivový olej
- pepř (zelený či bílý)
Postup Ledový salát s pomerančem a modrým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.
Ořechy opražíme v troubě nebo na suché pánvi. Pokud není slité pomerančové šťávy dostatečné množství, přidáme šťávu z dalšího pomeranče nebo z citronu, pokud je pomeranč sladší. Přidáme olivový olej, čerstvě namletý pepř, špetku soli a 3 až 4 lžičky dobré hořčice. Zálivku prošleháme nebo protřepeme v menší lahvičce a nalijeme na salát, který promícháme.
Salát navrstvíme na 4 polévkové talíře a poklademe plátky dobře uzrálého sýra s modrou plísní, které pokapeme zbytky dresinku. Ozdobíme několika opraženými ořechy. A to je vše - nekazíme žádným přílohovým pečivem, zato můžeme zapít sklenkou dobrého bílého vína.