Zapečené panenkové medailonky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 větší panenka (asi 600 g)
- sůl
- pepř
- Na naložení:
- 1/2 cibule
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 2 lžíce oleje
- 100 g anglické slaniny
- 100 g Hermelínu
- olej na pánev
Postup Zapečené panenkové medailonky
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.
Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme s hořčicemi a olejem a vymícháme do hladké marinády. Maso naložíme nejlépe přes noc.
Na rozpáleném oleji opečeme medailonky dozlatova z obou stran, pak je přemístíme do zapékací misky, poklademe plátky anglické slaniny a dáme do vyhřáté trouby zprudka zapéct (10 minut při 200°C).
Až se slanina teplem pokroutí do tvaru mističek, posypeme ji nastrouhaným hermelínem a počkáme až se v troubě rozpustí. Přitom dáváme pozor, abychom tepelnou úpravou minutkové maso příliš nevysušili.