Zapečené panenkové medailonky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 větší panenka (asi 600 g)
sůl
pepř
Na naložení:
1/2 cibule
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
100 g Hermelínu
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.

  2. Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme s hořčicemi a olejem a vymícháme do hladké marinády. Maso naložíme nejlépe přes noc.

  3. Na rozpáleném oleji opečeme medailonky dozlatova z obou stran, pak je přemístíme do zapékací misky, poklademe plátky anglické slaniny a dáme do vyhřáté trouby zprudka zapéct (10 minut při 200°C).

  4. Až se slanina teplem pokroutí do tvaru mističek, posypeme ji nastrouhaným hermelínem a počkáme až se v troubě rozpustí. Přitom dáváme pozor, abychom tepelnou úpravou minutkové maso příliš nevysušili.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!