Bezlepková cuketová kešu buchta
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 hrnky jemně strouhané a vymačkané cukety
- 1 hrnek BL mouky (nejlépe je namíchat si jí z několika druhů)
- 1 hrnek mletých kešu oříšků
- 1 vejce
- 3 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem
- 7 PL javorového sirupu
- 5 PL oleje
- 1 ČL skořice
- špetka soli
Postup Bezlepková cuketová kešu buchta
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a semínek zbavenou velkou cuketu nastrouháme na jemno a necháme chvilku stát. Vymačkáme jí. Vmícháme do ní rukou mouku, smíchanou se všemi suchými ingrediencemi. Dobře promísíme. V nádobě vymícháme sirup, olej, vejce a vpracujeme do cuketové směsi.
Troubu nahřejeme na 200°C. Pekáček přestříkneme olejem na formy, nalijeme těsto a dáme do trouby, kterou snížíme na 170°C. Pečeme cca 40min, dle tipu trouby. Upečenost vyzkoušíme špejlí.
Po upečení vyjmeme z trouby a necháme v pekáčku ještě asi 10 min. Následně jí vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Kdo má rád, může dát polevu.