Bezlepková cuketová kešu buchta

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 hrnky jemně strouhané a vymačkané cukety
1 hrnek BL mouky (nejlépe je namíchat si jí z několika druhů)
1 hrnek mletých kešu oříšků
1 vejce
3 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem
7 PL javorového sirupu
5 PL oleje
1 ČL skořice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a semínek zbavenou velkou cuketu nastrouháme na jemno a necháme chvilku stát. Vymačkáme jí. Vmícháme do ní rukou mouku, smíchanou se všemi suchými ingrediencemi. Dobře promísíme. V nádobě vymícháme sirup, olej, vejce a vpracujeme do cuketové směsi.

  2. Troubu nahřejeme na 200°C. Pekáček přestříkneme olejem na formy, nalijeme těsto a dáme do trouby, kterou snížíme na 170°C. Pečeme cca 40min, dle tipu trouby. Upečenost vyzkoušíme špejlí.

  3. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme v pekáčku ještě asi 10 min. Následně jí vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Kdo má rád, může dát polevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!