Plněná paprika na čínském zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g mletého masa mix
1 cibule
1 stroužek utřeného česneku
1 vejce
1 lžíce hořčice
1 lžíce smetany
hrst syrové rýže
lžička červené papriky
sůl
pepř
papriky 6-8 podle velikosti
cca 4-5 tenkých kvalitních párků
---
větší čínské zelí
1 cibule na kousky
50-70 g slaniny na kostičky
2 stroužky česneku
rovná lžíce červené papriky
2 lžíce hl. mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme masem a prstem uděláme uprostřed díru. Vsadíme dovnitř párek a doplníme masem. Vložíme do pekáčku, lehce podlijeme a na každou dáme tenký plátek másla. Pečeme zkraje přikryté cca 45 - 50 minut

  3. Zelí nakrájíme na proužky. Dolijeme vodou asi jen do poloviny, hodně se svaří.. Osolíme a vaříme jen asi 10 minut. Mezitím rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme. Přisypeme papriku a mouku a uděláme jíšku. Ze zelí slijeme přebytečnou vodu a uchováme na zředění jíšky.

  4. Hotovou jíšku přidáme do zelí a povaříme. Před dovařením dochutíme pepřem a česnekem. Podáváme s plněnou paprikou a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!