Plněná paprika na čínském zelí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g mletého masa mix
- 1 cibule
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce smetany
- hrst syrové rýže
- lžička červené papriky
- sůl
- pepř
- papriky 6-8 podle velikosti
- cca 4-5 tenkých kvalitních párků
- ---
- větší čínské zelí
- 1 cibule na kousky
- 50-70 g slaniny na kostičky
- 2 stroužky česneku
- rovná lžíce červené papriky
- 2 lžíce hl. mouky
- sůl
- pepř
Postup Plněná paprika na čínském zelí
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.
Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme masem a prstem uděláme uprostřed díru. Vsadíme dovnitř párek a doplníme masem. Vložíme do pekáčku, lehce podlijeme a na každou dáme tenký plátek másla. Pečeme zkraje přikryté cca 45 - 50 minut
Zelí nakrájíme na proužky. Dolijeme vodou asi jen do poloviny, hodně se svaří.. Osolíme a vaříme jen asi 10 minut. Mezitím rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme. Přisypeme papriku a mouku a uděláme jíšku. Ze zelí slijeme přebytečnou vodu a uchováme na zředění jíšky.
Hotovou jíšku přidáme do zelí a povaříme. Před dovařením dochutíme pepřem a česnekem. Podáváme s plněnou paprikou a vařenými brambory.