Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g másla
- 1 žloutek
- cukr podle chuti, ale nemusí být
- sůl
- máslo na potření
Postup Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin zaděláme těsto, (které můžeme, ale nemusíme, párkrát přeložit - pomazat máslem) a rozdělíme ho na 4 díly.
Z těsta vyválíme 4 placky, tak akorát, aby se vedle sebe vešly na plech a můžeme, ale nemusíme, je potřít máslem.
Pečeme při cca 175 °C a během pečení 1x obrátíme.