Mexické tortilly s krůtím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balení tortill (po 8 ks menší nebo 4 ks větší)
- 500 g mletého krůtího masa
- 100 ml bílého vína
- 100 g sýru Čedar (na strouhání nebo plátkový)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- 2-3 větší rajčata
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Dip:
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- sůl
- bílý pepř
Postup Mexické tortilly s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno. Když zesklovatí, přihodíme na drobno pokrájený česnek, necháme ho minutku provonět a přidáme krůtí maso.
Vše mícháme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky a nezhnědne. Poté podlijeme bílým vínem a necháme cca 5 min. dusit.
Přidáme rajčatový protlak, prohřejeme s masem, stačí chvíli a dochutíme solí a pepřem.
Zapneme troubu a předehřejeme ji na 170°C. Rajčata si pokrájíme na malé kostičky.
Rozprostřeme si tortilly. Doprostřed každé tortilly dáme hotovou směs, posypeme pokrájenými rajčaty. Navrch posypeme nastrouhaným čedarem nebo vložíme plátek čedaru a tortillu přehneme na půlku.
Tortilly narovnáme na plech nebo do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 min.
Bílý jogurt smícháme se solí a bílým pepřem a podáváme k hotovým tortillám.