Mexické fazole s krůtím masem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g krůtího masa (prsa)
- 2 plechovky fazolí v rajčatovém nálevu (bílé a červené)
- kukuřice
- 2 menší kapie nebo červené papriky
- 2 rajčata
- 2 cibule
- chilli paprička
- 3 stružky česneku
- červená mletá paprika
- kari koření
- olej
- olivový olej
- sůl, pepř
- libeček
Postup Mexické fazole s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Ve velké hluboké pánvi na oleji osmažíme cibuli, až zesklovatí, přidáme papriku, rajčata a česnek nakrájený na plátky. Přidáme asi polévkovou lžíci mleté papriky, pár vteřin restujeme a hned zalijeme trochou vody, přiklopíme a necháme zhruba 15 minut dusit.
Mezitím nakrájíme maso na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme kari a olivový olej. Na rozpálené pánvi maso zprudka asi 3 minuty opečeme a dáme bokem.
Do pánve se zeleninou přidáme fazole, kukuřici, chilli papričku, ještě přiklopíme a za občasného míchání podusíme asi 10 minut. Úplně nakonec přidáme maso, trochu libečku, prohřejeme a podáváme.