Mexické fazole s krůtím masem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g krůtího masa (prsa)
2 plechovky fazolí v rajčatovém nálevu (bílé a červené)
kukuřice
2 menší kapie nebo červené papriky
2 rajčata
2 cibule
chilli paprička
3 stružky česneku
červená mletá paprika
kari koření
olej
olivový olej
sůl, pepř
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké hluboké pánvi na oleji osmažíme cibuli, až zesklovatí, přidáme papriku, rajčata a česnek nakrájený na plátky. Přidáme asi polévkovou lžíci mleté papriky, pár vteřin restujeme a hned zalijeme trochou vody, přiklopíme a necháme zhruba 15 minut dusit.

  2. Mezitím nakrájíme maso na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme kari a olivový olej. Na rozpálené pánvi maso zprudka asi 3 minuty opečeme a dáme bokem.

  3. Do pánve se zeleninou přidáme fazole, kukuřici, chilli papričku, ještě přiklopíme a za občasného míchání podusíme asi 10 minut. Úplně nakonec přidáme maso, trochu libečku, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!