Rýžové placičky co lednice dala

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrníček (200 ml) rýže (uvařené)
1 velká hrst pórku (nasekaného)
1 menší hrst mrkve (nastrouhané)
1 stroužek česneku (prolisovaný)
1 lžíce bazalky (nasekané nebo bylinky dle své chuti)
3 lžíce hladké mouky
1 celé vejce
50 ml mléka
trochu soli
trochu pepře
olej (nebo tuk na smažení placiček)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, mléko, sůl, pepř a hladkou mouku jsem rozmíchala v míse, přidala uvařenou rýži, co mi zbyla v ledničce z předešlého dne, na hrubém struhadle nastrouhaný zbytek mrkve-vyšlo to na menší hrst, nasekaný pórek a bazalku, prolisovaný česnek a vše jsem důkladně promíchala-jako na bramborákové těsto.

  2. Na pánev do rozpáleného tuku jsem dělala malé hromádky, pak lžící opatrně rozetřela na menší placičky a po obou stranách na mírném plameni dozlatova osmažila. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo jen tak, se zeleninovou oblohou. Pro manžela budu dělat bazalkový dip-trochu tatarky, bílého jogurtu a nasekané lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!