Bramborové šátečky s vepřovou paštikou

Recepty, Předkrmy

Suroviny

asi 300 g vepřového bůčku
asi 300 g vepřových jater
2 dcl červeného vína
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
rozmarýn sušený
1 žloutek
pár lžic smetany na zjemnění
necelý hrnek strouhanky na zahuštění
brusinkový džem
(Na šátečky je použito klasické br. těsto)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pekáček a pokapeme olejem. Přidáme na kostky nakrájený bůček, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, drceným kmínem, pokrájenou na hrubo cibulí a rozmáčknutý česnek. Podlijeme vínem a dáme péct na hodinku na 180°C.

  2. Troubu pak vypneme a přidáme nakrájená játra. Necháme zatáhnout.

  3. Po vychlazení vše slijeme do mlýnku a umeleme. Přidáme žloutek, dochutíme solí a pepřem, a zjemníme smetanou. Promícháme a přidáme strouhanku. Tolik, aby to byla hustější kaše a pěkně držela pohromadě.

  4. Připravené těsto vyválíme a nařežeme na čtverce. Každý čtverec naplníme a spojíme rohy. Přendáme na pečící papír a pomašlujeme vajíčkem.

  5. Pečeme na 180°C a před koncem zvýšíme stupně na 220°C pro krásně zlatavou barvičku. Podáváme s brusinkovým džemem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!