Bramborové šátečky s vepřovou paštikou
Recepty, PředkrmySuroviny
- asi 300 g vepřového bůčku
- asi 300 g vepřových jater
- 2 dcl červeného vína
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- rozmarýn sušený
- 1 žloutek
- pár lžic smetany na zjemnění
- necelý hrnek strouhanky na zahuštění
- brusinkový džem
- (Na šátečky je použito klasické br. těsto)
Postup Bramborové šátečky s vepřovou paštikou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pekáček a pokapeme olejem. Přidáme na kostky nakrájený bůček, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, drceným kmínem, pokrájenou na hrubo cibulí a rozmáčknutý česnek. Podlijeme vínem a dáme péct na hodinku na 180°C.
Troubu pak vypneme a přidáme nakrájená játra. Necháme zatáhnout.
Po vychlazení vše slijeme do mlýnku a umeleme. Přidáme žloutek, dochutíme solí a pepřem, a zjemníme smetanou. Promícháme a přidáme strouhanku. Tolik, aby to byla hustější kaše a pěkně držela pohromadě.
Připravené těsto vyválíme a nařežeme na čtverce. Každý čtverec naplníme a spojíme rohy. Přendáme na pečící papír a pomašlujeme vajíčkem.
Pečeme na 180°C a před koncem zvýšíme stupně na 220°C pro krásně zlatavou barvičku. Podáváme s brusinkovým džemem.