Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní řízky např., já jsem měla vykostěné kuřecí čtvrtky)
- 1 lilek
- velká červená cibule
- jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- lžíce (Sambal Oele) chilli pasty (pálí, pálí!!..)
- lžíce sojové omáčky nejlépe Heinz
- lžíce worcesterové omáčky Lea Perins
- malá plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce arašídového másla
- sůl
- velká hrst hladkolisté petrželky nebo čerstvého koriandru
- To by bylo vše, máme-li karamelový základ na zeleninu.
- Není-li tomu tak, budeme dále potřebovat:
- velkou lžíci másla
- lžíci třtinového cukru
- panák (malý) jablečného octu nebo decku vínka
Postup Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, vhodíme do woku, ve kterém jsme rozpálili olej. Maso zprudka restujeme 5 minut.
Pak přidáme Sambal Oelek, worcester, sojovku, sůl a mícháme až do změknutí masa, což je za cca 10-15 minut (záleží, jaké maso použijete).
Přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, opět řádně promícháme, tekutinu necháme zredukovat.
Na druhé pánvi připravíme karamelizovanou zeleninu: rozpustíme máslo, přidáme cukr, ztlumíme plamen a necháme cukr rozpustit.
Mezitím nakrájíme cibuli na céčka, česnek na plátky a lilek překrojíme napůl, zase napůl.. a pak napříč... takže vzniknou čtvrtcéčka..
Toto vše přemístíme do karamelu, orestujeme, osolíme. Až začne lilek hezky zlátnout, přilijeme víno nebo jablečný ocet a necháme odpařit. Podle potřeby můžeme dosolit.
Pak to vše transportujeme do woku, který máme, předpokládám, hodně velký. Přidáme nahrubo nakrájenou petrželovou nať nebo koriandr. Můžeme servírovat. Ta masová směs na pánvi je pro opravdové milovníky pálivých záležitostí. To na té druhé...s karamelizovanou zeleninou.. tak to je jiná věc..to je jak pohlazení.