Rychlé smetanové houby s těstovinami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 velké hrsti čerstvých hub
1 velká cibule nakrájená na drobno
1 zarovnaná lžíce sypkého zeleninového bujónu (např. Alnatura, Wurzl)
1 ovesná smetana Oatly (nebo 250 ml jiné rostlinné či ořechové smetany)
kmín dle chuti (my dáváme hodně hodně hodně!)
čerstvá petržel
citrón
olej
oblíbené těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na větší (bitesize) kousky.

  2. V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmahněte nakrájenou cibuli. Poté, co zesklovatí, přidejte houby, polovinu kmínu a polovinu sypkého bujónu (místo soli). Zamíchejte, přikryjte a nechte dusit.

  3. Houby budou pouštět vodu, po 5 - 10 minutách by měly být lehce scvrklé. Odkryjte je, přidejte zbytek kmínu, opět promíchejte a nechte ještě minutu či dvě odpařit většinu vody.

  4. Poté přilijte smetanu a přimíchejte zbytek bujónu, zvyšte plamen a nechte omáčku za občasného míchání redukovat do požadované konzistence (asi pět minut, dokud není pěkně hustá).

  5. Když je hotová, nechte jí vychladnout a odležet po dobu přípravy těstovin. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou.

  6. Podávejte ihned s čerstvou petrželkou, citrónem a (zeleným) pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!