Hovězí guláš na černém pivu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 1 kg hovězí kližky
- 2 cibule (velké)
- 3 stroužky česneku
- 0,5 l černého piva
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- 3 lžíce rajského protlaku
- paprika sladká
- paprika pálivá
- pár kapek worcesteru
Postup Hovězí guláš na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a vetřeme pálivou + sladkou papriku. Necháme hodinku odpočinout.
V kastrůlku osmahneme pár kousků tuku (já měl z uzené pražské kýty).
Přidáme cibuli a zpěníme dozlatova.
Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Přisypeme ještě trochu papriky (kdo má rád pálivý guláš přidá víc chilli papriky).
Dosolíme, opepříme, přilijeme černé pivo, pár kapek worčestru, 3 PL protlaku a prolisovaný česnek.
Dusíme doměkka (za stálého podlévání černým pivem, případně vodou). Ke konci přidáme trošku majoránky. Zahustíme strouhankou.