Hovězí guláš na černém pivu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 1 kg hovězí kližky
2 cibule (velké)
3 stroužky česneku
0,5 l černého piva
sůl
mletý pepř
majoránka
3 lžíce rajského protlaku
paprika sladká
paprika pálivá
pár kapek worcesteru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a vetřeme pálivou + sladkou papriku. Necháme hodinku odpočinout.

  2. V kastrůlku osmahneme pár kousků tuku (já měl z uzené pražské kýty).

  3. Přidáme cibuli a zpěníme dozlatova.

  4. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Přisypeme ještě trochu papriky (kdo má rád pálivý guláš přidá víc chilli papriky).

  5. Dosolíme, opepříme, přilijeme černé pivo, pár kapek worčestru, 3 PL protlaku a prolisovaný česnek.

  6. Dusíme doměkka (za stálého podlévání černým pivem, případně vodou). Ke konci přidáme trošku majoránky. Zahustíme strouhankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!