Ostrá mletá směs s houbami na topinky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa mix
1-2 hrsti sušených hub
1 cibule
3 stroužky česneku
1-2 červené čerstvé chilli papričky (podle velikosti)
lžička pálivé papriky
400 ml rajčatového pyré
malá konzerva kukuřice
2-3 lžíce oleje
sůl
pepř
špetka cukru
bazalka nebo oregano
topinky potřené česnekem

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, dva stroužky česneku a nenamočené houby. Po chvíli přidáme maso a mícháme vařečkou, aby se rozdělilo na kousky.

  2. Když je maso opečené, přidáme koření, pyré a nakrájenou feferonku zbavenou semínek. Dusíme cca 15 minut s občasným promícháním. Podle potřeby lehce podlijeme vodou.

  3. Když je maso téměř hotové a omáčka zhoustla, přidáme okapanou kukuřici a jeden utřený stroužek česneku. Směs dochutíme bylinkami a podáváme teplou na česnekových topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!